top of page
  • Protect Children

Lähettiläämme Scharliina Eräpuro rikkoo hiljaisuuden lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta

LEHDISTÖTIEDOTE


Uusi Miss Suomi -finalisti ja Suojellaan Lapsia ry:n lähettiläs Scharliina Eräpuro rikkoo hiljaisuuden lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta jakamalla avoimesti omaa tarinaansa ja toipumisen matkaa uhrista selviytyjäksi


Scharliina Eräpuro, Miss Suomi -finalisti ja Suojellaan Lapsia ry:n lähettiläs tekee uraa uurtavaa työtä lapsuuden seksuaaliväkivaltaa kokeneiden selviytyjien äänen ja viisauden esiin nostamiseksi osana yhteistyötään Suojellaan Lapsia ry:n kanssa.


"Haluamme yhdessä Suojellaan Lapsia ry:n kanssa tuoda valoa yhteiskunnassamme vallitsevaan pimeyteen" toteaa Suojellaan Lapsia ry:n lähettiläs Scharliina Eräpuro, joka tänään julkistettiin Miss Suomi finalistiksi. Eräpuro on vahva lasten oikeuksien, erityisesti lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyn puolestapuhuja. Scharliina on työstänyt traumaattista kokemustaan Little Girl- projektinsa avulla ja kertoo avoimesti toipumisen matkastaan säveltämänsä ja tuottamansa musiikin kautta. Scharliina jakaa tietoa lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiöstä kaikenikäisille ja lisää perheiden tietoisuutta jakamalla Suojellaan Lapsia ry:n tunne- ja turvataitomateriaaleja.

"Olen löytänyt oman toipumisen polkuni ja selviytynyt kokemuksistani luovuuteni avulla. Taide ja musiikki ovat tukeneet minua toipumisen matkalla. Yksi tärkeimmistä tavoitteistani osallistua Miss Suomi kilpailuun oli lisätä tietoisuutta juuri tästä valitettavan vaietusta ilmiöstä ja tätä kautta auttaa ennaltaehkäisemään lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja auttaa muita selviytyjiä".

Suojellaan Lapsia ry:n lähettiläänä Scharliina edesauttaa yhdistystä nostamaan esiin lapsuuden seksuaaliväkivallan selviytyjien ääniä ja viisautta, yhteiskunnallisen ja lainsäädännöllisen muutoksen saavuttamiseksi. Scharliina tukee myös vahvasti yhdistyksen Sinä Päätät - vetoomuskampanjaa. Jo yli 11 000 suomalaista ja yhteensä yli 280 000 henkilöä on allekirjoittanut vetoomuksen vahvemman lainsäädännön kehittämiseksi erityisesti verkkovälitteisten lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjumiseksi.

“Lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisemiseksi tarvitaan aina väkivallan kokijoiden ääntä ja viisautta. Meille on kunnia työskennellä vahvassa yhteistyössä Scharliinan kanssa lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta ja selviytyjien tukemiseksi. Kiitämme myös Miss Suomi organisaatiota rohkeasta päätöksestä osallistua hiljaisuuden rikkomiseen” toteaa Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti Nina Vaaranen-Valkonen

Pieces of Me - Hyväntekeväisyyskappale

Eräpuro julkaisee 1. syyskuuta uuden kappaleensa “Pieces of me”, joka käsittelee hänen omia lapsuuden seksuaaliväkivallan kokemuksia. Kappaleen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ilmiöstä, ja erityisesti voimaannuttaa muita rikoksista selviytyneitä. Hyväntekeväisyyskappaleen tuotoista puolet lahjoitetaan Suojellaan Lapsia ry:n selviytyjätoimintaan. Kappaletta voi tukea jo nyt tallentamalla sen ennakkoon.


Lisätietoa

Suojellaan Lapsia ry on Helsingissä sijaitseva voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, häirintää ja houkuttelua kokonaisvaltaisesti, tutkimuspohjaisin menetelmin ja keinoin.


Nina Vaaranen-Valkonen

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, Suojellaan Lapsia ry


Comments


bottom of page