Sinä Riität

Vertaistuellinen toiminta vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi/nuori on joutunut seksuaalirikoksen kohteeksi.

Suojellaan Lapsia ry järjestää Sinä Riität- vertaistukiryhmiä vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi on joutunut seksuaalirikoksen kohteeksi.

Sinä Riität-vertaistuellisen toiminnan tavoitteena on vahvistaa vanhempien ja huoltajien jaksamista ja pystyvyyttä lapsen tukemiseen pitkän rikosprosessin ajan. Vanhemmille tuotettavat materiaalit ja Sinä Riität- ryhmätoiminta mahdollistaa vanhemmille omien kokemusten, ajatusten ja tunteiden läpikäymisen. Ryhmään osallistuminen tarjoaa vertaistukea turvallisessa ja luottamuksellisessa ympäristössä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

Seuraavat Sinä Riität vertaistukiryhmät alkavat syksyllä 2022. 28. syyskuuta alkavaan ryhmään on vielä mahdollista hakea.

Huomaathan, että ryhmät ovat tällä hetkellä vain suomeksi.

Tuoreimmat uutiset Sinä Riität -vertaistukiryhmistä

“Ryhmä on suurella ammatti taidolla ohjattu ja johdettu. On turvallista olla. Saa olla oma itsensä. Juuri niillä voimilla, joita tänään on. On tilaa oivaltaa. Saa myös arvokkaita käytännön ohjeita raskaassa prosessissa.”

Vanhempi

Vertaistukiryhmä

Ryhmän keskeisenä tavoitteena on vanhempien ja huoltajien selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen, vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen toipumisen matkalla. Ryhmää ohjaavat kokeneet ammattilaiset, joilta vanhemmat ja huoltajat saavat tarvittaessa myös lisätietoa ja ohjeistusta tilanteeseensa. 

Huoltajien jaksaminen on ensisijaista lapsen ja koko perheen toipumisessa. Lapsen vanhemmat ja huoltajat ovat avainasemassa ja ensisijaisia tukemaan lasta rikosprosessin eri vaiheissa ja mahdollisimman normaalin arjen turvaamisessa. Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden ohjaaman Sinä Riität-vertaistuen avulla moni vanhempi on saanut tukea vaikeisiin tilanteisiin, tietoa ja voimaa selviytymiseen. 

Sinä Riität ryhmiin haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Ryhmä on valtakunnallinen, voit osallistua miltä tahansa paikkakunnalta. Kokoontumiset toteutetaan etäyhteydellä videovälitteisesti. Ryhmä on osallistujilleen maksuton.

Hyödyllistä tietoa:

Seksuaalirikoksen käsittely viranomaisissa – polku teosta tuomioon »

Kirjoittanut asianajaja varatuomari Liisa Pellinen, asianajotoimisto Röyti & Ruokonen oy

Lisätukea

  • Rikosuhripäivystys 116 006 (ma–pe klo 9–20 sekä ruotsiksi ma–pe klo 12–14)

  • RIKUchat (arkisin 9-15, ma 17-19)

​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Tietoa Rikosuhripäivystyksen kaikista palveluista Rikosuhripäivystys (riku.fi)

  • MIELI ry:n kriisituki: MIELI ryn Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Kaikki MIELI ry:n kriisiauttamisen muodot löytyvät osoitteesta: mieli.fi/fi/tukea-ja-apua

”Lapseen kohdistuva seksuaaliväkivalta on väkivaltaa koko perhettä kohtaan. Jokaisella vanhemmalla on oikeus tulla kuuluksi ja oikeus saada tukea. Keväällä 2021 alkaneen Sinä Riität- ryhmän vanhempien antaman palautteen perusteella en voi liiaksi korostaa vertaistuen voimauttavaa merkitystä”

Nina Vaaranen-Valkonen

Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti

Tuoreimmat julkaisut Sinä Riität -vertaistukiryhmistä

1/3