top of page

Justice Initiative

Lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan uhrien oikeuksien edistäminen Euroopassa.

Eurooppalainen Justice Initiative- oikeusaloite pyrkii vahvistamaan kaltoinkohtelun ja seksuaaliväkivallan uhrien oikeuksia kautta Euroopan ja vahvistamaan lasten suojelua pitkällä aikavälillä.

Suojellaan Lapsia ry johtaa Justice Initiative -hankkeen työtä Pohjoismaissa, tuoden toiminnassaan vahvasti esiin uhrien äänen ja viisauden kansainvälisellä tasolla.

”Tavoitteena on rikkoa hiljaisuus ja tuoda esiin totuus lapsiin kohdistuneista väkivallan ja seksuaaliväkivallan teoista sekä vakavista lapsen oikeuksien loukkauksista” 

Nina Vaaranen-Valkonen

Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti

Uhreja edustavat ryhmät käynnistivät syksyllä 2021 eri puolilta Eurooppaa laajamittaisen ”Justice Initiative” -oikeusaloitteen, jonka myötä lasten kaltoinkohtelu- ja seksuaaliväkivaltatapauksia käsitellään ensimmäistä kertaa kattavasti kaikissa Euroopan maissa.  

 

Justice Initiative- hanketta tukevat uhrijärjestöt, tutkijat ja kansalaisjärjestöt eri puolilta Eurooppaa, jotka yhdistävät voimansa vahvistaakseen sekä lasten suojelua että lasten ja uhrien oikeuksien toteutumista Euroopassa.

Justice Initiative project image.jpg

Menneisyyden tapahtumia käsittelemällä voimme vahvistaa tulevaisuudessa sekä lasten suojelua että lasten ja uhrien oikeuksien toteutumista Euroopassa.  

Tuoreimmat Justice Initiative -uutiset

Viimeaikaiset Justice Initiative -julkaisut

1
2

541 401 EU-kansalaista allekirjoitti vetoomuksen tukeakseen vahvempaa lainsäädäntöä lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan torjumiseksi ja selviytyjien tukemiseksi

Justice Initiative -hankkeen intensiivinen työ huipentui 6.12.2023 kun Euroopan unionille luovutettiin vetoomus, joka vaatii vahvempia toimia lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta.

Yli 540 000 allekirjoitusta luovutettiin Euroopan parlamentissa järjestetyssä tilaisuudessa, johon osallistuivat Euroopan parlamentin jäsenet Hilde Vautmans ja Catharina Rinzema, EU:n sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson ja Espanjan sisäministeri Fernando Grande-Marlaska.

Justice Initiative project image.jpg

Kuuntele selviytyjien jakamia kokemuksia

bottom of page