top of page

Justice Initiative

Lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan uhrien oikeuksien edistäminen Euroopassa.

Eurooppalainen Justice Initiative- oikeusaloite pyrkii vahvistamaan kaltoinkohtelun ja seksuaaliväkivallan uhrien oikeuksia kautta Euroopan ja vahvistamaan lasten suojelua pitkällä aikavälillä.

Suojellaan Lapsia ry johtaa Justice Initiative -hankkeen työtä Pohjoismaissa, tuoden toiminnassaan vahvasti esiin uhrien äänen ja viisauden kansainvälisellä tasolla.

”Tavoitteena on rikkoa hiljaisuus ja tuoda esiin totuus lapsiin kohdistuneista väkivallan ja seksuaaliväkivallan teoista sekä vakavista lapsen oikeuksien loukkauksista” 

Nina Vaaranen-Valkonen

Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti

Uhreja edustavat ryhmät käynnistivät syksyllä 2021 eri puolilta Eurooppaa laajamittaisen ”Justice Initiative” -oikeusaloitteen, jonka myötä lasten kaltoinkohtelu- ja seksuaaliväkivaltatapauksia käsitellään ensimmäistä kertaa kattavasti kaikissa Euroopan maissa.  

 

Justice Initiative- hanketta tukevat uhrijärjestöt, tutkijat ja kansalaisjärjestöt eri puolilta Eurooppaa, jotka yhdistävät voimansa vahvistaakseen sekä lasten suojelua että lasten ja uhrien oikeuksien toteutumista Euroopassa.

Justice Initiative project image.jpg

Menneisyyden tapahtumia käsittelemällä voimme vahvistaa tulevaisuudessa sekä lasten suojelua että lasten ja uhrien oikeuksien toteutumista Euroopassa.  

Tuoreimmat Justice Initiative -uutiset

1/5

Viimeaikaiset Justice Initiative -julkaisut

1/2

Internet ei ole turvallinen lapsille- vetoomus Euroopan unionille

Internet ei ole turvallinen lapsille. Tähän on tultava muutos. Euroopan on aika puolustaa oikeudenmukaisuutta, olla rohkea ja tehdä loppu lapsiin kohdistuvalle seksuaaliväkivallalle.

 

Justice Initiative #safeforkids kampanjassa vaadimme, että Euroopan Unioni ottaa johtavan aseman maailmassa ja äänestää lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan torjuntaa edistävän EU-lakialoitteen puolesta. Näin voimme suojella kaikkia lapsia ja nuoria ja saada oikeutta hyväksikäytön ja väkivallan uhreille. Yhdessä voimme tehdä internetistä #turvallinenlapsille - #SinäPäätät

Justice Initiative project image.jpg

Kuuntele selviytyjien jakamia kokemuksia

bottom of page