top of page
  • Protect Children

Selviytyjien & poliitikkojen keskustelutilaisuus - Kuinka suojelemme lapsia seksuaaliväkivallalta?

TIEDOTE 17.03.2023


Suomen ensimmäinen selviytyjien ja poliitikkojen keskustelutilaisuus lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisystä


Suojellaan Lapsia ry:n järjestämä pyöreänpöydän keskustelutilaisuus lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneille ja poliitikoille – Miten suojelemme lapsia seksuaaliväkivallalta?


Suojellaan Lapsia ry järjestää keskustakirjasto Oodissa 17.3 tilaisuuden, jossa selviytyjät ja eduskuntapuolueiden edustajat kokoontuvat yhteen keskustelemaan kansallisen tason muutostarpeista lasten suojelemiseksi seksuaalirikoksilta. Tilaisuus on osa Suojellaan Lapsia ry:n pohjoismaissa johtamaa Justice Initiative- hanketta, joka pyrkii vahvistamaan lainsäädäntöä EU:ssa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi.


Tilaisuudessa järjestettävä eduskuntapuolueiden edustajien paneelikeskustelu lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisystä livestriimataan sosiaaliseen mediaan. Paneelikeskustelua ohjaavat yhdistyksen Eduskuntavaalien 2023 tavoitteet, jotka on tuotettu yhteistyössä selviytyjien kanssa sekä helmikuussa lanseerattu Euroopan laajuinen vetoomus lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta erityisesti verkkoympäristöissä.


“Lapsuuden seksuaaliväkivallasta selvinneitä kuullaan nyt ensimmäistä kertaa lainsäädäntöä kehitettäessä. Elämme historiallista, hiljaisuuden rikkovaa muutosta niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ja järjestämämme pyöreän pöydän keskustelutilaisuus on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Päättäjät pysähtyvät vihdoin kohtaamaan ja kuulemaan selviytyjien ääntä ja viisautta” painottaa Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti Nina Vaaranen-Valkonen

Suojellaan Lapsia ry on ainoa järjestö Suomessa, jonka päivittäinen työ keskittyy kansallisesti ja kansainvälisesti yksinomaan lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Yhdistyksen perustama Meidän Äänemme- selviytyjien ryhmä on Suomen ensimmäinen ja sen tavoitteena on nostaa esiin väkivallan kokeneiden ääntä ja viisautta.


"Niin monta uhria, niin monta vaiettua tapausta, niin monta äänetöntä huutoa, niin monta vanhentunutta rikosta - meidän tulee muuttaa lainsäädäntöä tuleville sukupolville” Selviytyjä, Meidän Äänemme kokemusasiantuntijaryhmä


“Tarvitsemme tekoja, emme kateettomia lupauksia” Selviytyjä, Meidän Äänemme kokemusasiantuntijaryhmä


Lehdistötilaisuus 17.3.2023 klo 11:20-12:30, Kuutio, Oodi, 2krs.


Kokemusasiantuntijoiden lausunnot ja pyöreän pöydän keskustelu järjestetään suljetuin ovin. Ovet avataan medialle klo 11:20.


Median edustajille voidaan pyynnöstä toimittaa selviytyjien lausunnoista osan kirjallisessa muodossa.


Medialle avoin ohjelma


11:20 Eduskuntapuolueiden edustajien paneelikeskustelu - Miten voimme ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia?


Eduskuntapuolueiden edustajat. Keskustelua moderoivat Suojellaan Lapsia ry:n Nina Vaaranen-Valkonen & Anna Ovaska.


11:55 Kiitokset & Suojellaan Lapsia ry:n päätöspuheenvuoro - #SuojellaanLapsia #Yhdessä

Nina Vaaranen-Valkonen & Matilda Sandvik, Suojellaan Lapsia ry


12:00 #SafeforKids vetoomuksen allekirjoitus


12:05-12:30 Aikaa haastatteluille


Tapaamisessa on paikan päällä Suojellaan Lapsia ry:n puolesta ammattivalokuvaaja ja valokuvia voi pyytää omaan käyttöön Suojellaan Lapsia ry:ltä tapahtuman jälkeen.


Lisätietoja:


Nina Vaaranen-Valkonen

toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti.

p. 040 747 8829, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi

Comments


bottom of page