top of page
  • Protect Children

Lapsuuden seksuaaliväkivallan selviytyjät rikkovat hiljaisuuden valokuvanäyttelyn avajaisissa

TIEDOTE 26.05.2023


Hiljaisuutta rikkova näyttely avaa lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiön laajuutta ja nostaa keskiöön väkivallan selviytyjät

Italiasta Ruotsiin – Romaniasta Suomeen: Palkittu valokuvatoimittaja Simone Padovani on kuvannut ja haastatellut lähes sata lapsuudessa seksuaaliväkivallan ja kaltoinkohtelun uhriksi joutunutta henkilöä ympäri Eurooppaa. Ilmiön laajuutta ei ole koskaan aikaisemmin avattu vastaavalla tavalla.


SHAME - European Stories - näyttelyn kansainväliset avajaiset toteutettiin arvostetussa Venetsian Biennale tapahtumassa toukokuussa 2022, jonka jälkeen näyttely on kiertänyt eri puolilla Eurooppaa, niin Strasbourgista Lissaboniin kuin Bilbaosta Bucharestiin. Suojellaan Lapsia ry johtaa Justice Initiative- oikeusaloitteen työtä pohjoismaissa ja tuo nyt arvostetun näyttelyn Helsinkiin, Mall of Tripla:an.

”Tavoitteena on rikkoa hiljaisuus ja tuoda esiin totuus lapsiin kohdistuneista väkivallan ja seksuaaliväkivallan teoista sekä vakavista lapsen oikeuksien loukkauksista” painottaa Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija Nina Vaaranen-Valkonen.

Näyttely on avoin yleisölle Mall of Tripla:ssa 27.5-2.6.2023.

“Näyttelyssä tuodaan esille erittäin tärkeä aihe. Mall of Tripla on vilkas kaupunkikeskus missä liikkuu paljon lapsia ja nuoria. Haluamme omalla toiminnallamme tukea lastensuojelun tavoitteita sekä lasten oikeuksien toteutumista. Mall of Tripla tekee tiivistä yhteistyötä useiden nuorisojärjestöjen kanssa ja tavoitteenamme on aktiivisesti edistää lasten ja nuorten hyvinvointia.Ennaltaehkäisevä työ lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi on ensiarvoisen tärkeää.” toteaa Mall of Tripla:n kauppakeskusjohtaja Hanna Heikkinen.

“Justice Initiative”: Euroopan laajuinen kampanja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja kaltoinkohtelua vastaan


"Shame – European Stories" järjestetään osana Suojellaan Lapsia ry:n pohjoismaissa johtamaa Justice Initiative- oikeusaloitetta. ”Justice Initiative” -oikeusaloitteen myötä lasten kaltoinkohtelu- ja seksuaaliväkivaltatapauksia käsitellään ensimmäistä kertaa kattavasti kaikissa Euroopan maissa. Aloitetta rahoittaa sveitsiläinen Guido Fluri- säätiö. Justice Initiative julkaisi helmikuussa vetoomuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa EU- lainsäädäntöä ja ennaltaehkäistä erityisesti verkkovälitteisiä lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Suojellaan Lapsia ry edistää näyttelyn yhteydessä kansalaisten tietoisuutta välittömästä lasten suojelemisen tarpeesta netissä ja kannustaa vetoomuksen allekirjoittamiseen #SinäPäätät kampanjalla Mall of Tripla:n ensimmäisessä kerroksessa perjantaista 26.5 torstaihin 1.6.2023.


Lisätietoja

Suojellaan Lapsia ry on ainoa järjestö Suomessa, jonka päivittäinen työ keskittyy yksinomaan lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn.


Nina Vaaranen-Valkonen,

toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti.

p. 040 747 8829, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi

Comments


bottom of page