top of page
  • Protect Children

Suojellaan Lapsia ry saa kansainvälisen palkinnon työstään seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisemiseksi

Päivitetty: 15. marrask. 2022

TIEDOTE 18.10.22


Helsinki – 18. lokakuuta 2022, 00:01 EEST


Kymmenen eurooppalaista kansalaisjärjestöä saa Child10 -palkinnon Tukholman kuninkaanlinnassa Ruotsissa 18. Lokakuuta, EU:n ihmiskaupan vastaisena päivänä. Suojellaan Lapsia, ProtectChildren ry on yksi palkituista organisaatioista, jotka on valittu yli 130 ehdokkaan joukosta Euroopassa. Palkinto myönnetään tunnustuksena yhdistyksen vaikuttavastalapsiin kohdistuvan ihmiskaupan ja muunlapsiin kohdistuvan kaupallisen seksuaaliväkivallan ja riiston vastaisesta työstä. Palkinnon luovuttaa Hänen Majesteettinsa Ruotsin kuningatar Silvia.


UNODC:n ihmiskaupan maailmanlaajuisen raportin mukaan joka kolmas ihmiskaupan uhri on lapsi. Ihmiskauppa onkin luokiteltu maailman kolmanneksi kannattavimmaksi rikoskategoriaksi heti huume- ja asekaupan jälkeen. Jokainen tänään tunnustuksen ja palkinnon saanut organisaatio työskentelee tällä äärimmäisen haastavalla ja aliresurssoidulla, piilorikollisuuden alalla.


"Pandemian ja ilmastokriisin, sotien ja jatkuvien konfliktien vuoksi, lapset ovat nyt haavoittuvampia kuin koskaan. Yhteistyö ja vaikuttavuudeltaan tehokas toiminta ja ratkaisut ovat tämän vuoksi äärimmäisen tärkeitä lasten suojelemiseksi ja heidän oikeuksiensa turvaamiseksi. Tänään palkitut järjestöt ovat työllään osoittaneet, että maailma, jossa yksikään lapsi ei joudu ihmiskaupan, seksuaaliväkivallan eikä riiston uhriksi on saavutettavissa. Näiden järjestöjen työn kautta korostuu kansalaisyhteiskunnan ratkaiseva rooli erityisen haavoittuvassa asemassa olevien lasten suojelemiseksi niin Ruotsissa kuin muualla Euroopassa", toteaa Jacob Flärdh, Child 10 järjestön pääsihteeri.

Tänään palkitut Child10 Award -järjestöt ovat työskennelleet yhdessä vuoden 2022 aikana tunnistaakseen parhaat käytännöt, kehittääkseen tehokkaimmat sekä kestävimmät ratkaisut ja löytääkseen yhteisen äänen vahvemmalle vaikuttamistyölle. Kukin järjestö saa 100 000 kruunun palkinnon HM Queen Silvian Care About the Children -säätiöstä toimintansa tehostamisen ja kestävyyden kehittämiseen.


"Tämän vuoden voittajat ovat kaikki omistautuneita asiantuntijoita ihmiskaupan ja lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja riiston vastaisessa työssä Euroopassa. Voittajat muodostavat erittäin vaikuttavan ryhmä, joka on työskennellyt yhdessä koko vuoden. Olemme ylpeitä saadessamme heidät osaksi verkostoamme", sanoo Therese von Blixen-Finecke, CATCHin toiminnanjohtaja.

"Kaikki Suojellaan Lapsia, Protect Children ry:n toiminta perustuu tutkimusperustaiseen työhön ja kokonaisvaltaiseen tavoitteeseen lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan torjumiseksi. ReDirection - tekijöihin kohdistuva innovaatiomme ja interventiomme on ollut uraauurtava. Meillä on nyt yli 20 000 vastausta 20 eri kielellä henkilöiltä, jotka etsivät ja käyttävät lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa kuvamateriaalia ja jotka kontaktoivat ja groomaavat lapsia seksuaalisiin tarkoituksiin. Olemme erittäin kiitollisia ja on suuri kunnia vastaanottaa näin merkittävä tunnustus ja palkinto Hänen Majesteetiltaan, Kuningatar Silvialta." Toteaa Nina Vaaranen-Valkonen, Toiminnanjohtaja, erikoisasiantuntija, Suojellaan Lapsia, Protect Children ry.

Nina Vaaranen-Valkosen Child10 palkinnon vastaanottopuheChild10 palkinnon saajat 2022 ovat:

ACPE, France

ATINA, Serbia

APRAMP, Spain

Child Focus, Belgium

Society Ključ, Slovenia

Storasyster, Sweden

Lisätietoja:

Anna Ovaska, asiantuntija, järjestölakimies Suojellaan Lapsia ry

Anna.ovaska(at)suojellaanlapsia.fi

+358 400 81 0020

Nina Vaaranen-Valkonen, toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti, Suojellaan Lapsia ry.

Johanna Wilkens, Communications Manager, Child10

Tel: +4679 102 36 36 johanna(at)child10.org

About Child10 Child10's vision is a world free from child trafficking and other forms of commercial sexual exploitation of children. We believe that change is achieved by a holistic child rights-based approach. Together with grassroots organizations and other actors in the field we develop and advocate for powerful and durable solutions to ensure that the rights of every child are respected, protected, and fulfilled. For more information about Child10, visit Child10.org About H.M. Queen Silvia Foundation – Care About the Children H.M. Queen Silvia’s Foundation – Care About the Children, works for a world in which every child’s most fundamental needs are fulfilled. Our objectives depart from the UN Convention on the Rights of the Child and seek to provide every child with access to education and healthcare as well as ensure their safety and happiness. In short, to let children be children! The foundation cooperates with established organizations on well-defined projects and in doing so supports the most vulnerable children in Sweden and around the world. For more information about Queen Silva’s foundation, visit Drottningsilviasstiftelse.seComments


bottom of page