top of page
  • Protect Children

Stop, Slow & Go - Virtuaaliset digiliikennevalot- työpajat

Päivitetty: 9. tammik.

AJANKOHTAISTA, TAPAHTUMASeuraavat työpajat järjestetään huhtikuussa 2022 : 5-6- vuotiaiden työpaja 26.4 klo 9-11, 7-9- vuotiaiden työpaja 27.4 klo 9-11. Ilmoittaudu työpajoihin täältä.


Tarkemmat ohjeet ja aikataulu lähetetään osallistujille lähempänä

(Huom! 5-6-vuotiaiden työpajaan voi ilmoittautua myös vanhempien, esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Työpajoissa käsitellään samoja aiheita ja toimintaosiot ovat lähes identtiset, mutta nuorempien ryhmässä käytetään esim. selkokielitarinoita ja lyhyempiä pohdintatuokioita)

”Osallistuimme eilen aamulla luokkani kanssa ”Stop – slow -go” Turvallisesti digiliikenteessä -työpajaan. Tokaluokkalaiset kokivat aiheen mielenkiintoiseksi ja niinhän se onkin. Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen. Koko materiaalipaketti on niin loistava, että teemme sen kaikki osiot loppuviikon aikana.” -Alakoulun opettaja


Virtuaalisessa työpajassa opitaan lapsille olennaisia digiturvataitoja hauskalla ja innostavalla tavalla, askarrellen ja digiarjesta avoimesti keskustellen. SL:n asiantuntijoiden ohjaama maksutto

at työpajat on suunnattu 5-6-vuotiaille sekä 7-9 vuotiaille. 5-6- vuotiaiden työpaja sopii hyvin myös lapsiryhmille/luokille joissa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Työpajassa lapset harjoittelevat ja oppivat miten toimia digiympäristöissä kun vastaan tulee tilanteita ja sisältöjä liittyen kiellettyihin, hämmentäviin tai pelottaviin (STOP), uusiin ja mietityttäviin (SLOW) tai tuttuihin ja sallittuihin (GO) asioihin. Aikuisten on tärkeää olla läsnä lapsen digiarjessa ja luoda mahdollisuuksia avoimeen keskusteluun.


Hauskat Fun Academy:n Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajan eri oppituokiot ja lapsilla on mahdollisuus taiteilla työpajassa omat digiliikennevalot sekä askarrella ja liittää valoihin valmiista kuva-arkista kohtaamiaan tilanteita ja sisältöjä. Työpajan aikana lapsia kannustetaan avoimeen keskusteluun digiarjesta ja sen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Digiarjen erilaisia tilanteita ja niissä heränneitä kysymyksiä pohditaan yhdessä.

Stop, Slow & Go- materiaalipaketin käyttöä voi jatkaa luokassa työpajan jälkeen tai työpajan voi toteuttaa yksittäisenä tuokiona. Helposti tulostettavat ja maksuttomat materiaalit löytyvät täältä.


Lisätietoa:

Katariina Leivo, kehityspsykologian asiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi

Matilda Sandvik, lasten oikeuksien asiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

matilda.sandvik(at)suojellaanlapsia.fi
Comments


bottom of page