top of page
  • Protect Children

Suositut Stop, Slow & Go-etätyöpajat & ammattilaisten koulutukset jatkuvat

Päivitetty: 17. tammik. 2023

AJANKOHTAISTA


Stop, Slow & Go Turvallisesti Digiliikenteessä -työpajat & koulutukset ammattilaisten tueksi lasten digiarkeenOsallistu Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden luennoimmaan ammattikasvattajille suunnattuun koulutukseen, jossa aiheena erityisesti verkkovälitteisen, lapseen kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy. Koulutuksessa esittelemme myös maksuttomia materiaalejamme, joita voit ottaa käyttöön lapsiryhmäsi kanssa.


Varhaiskasvattajille suunnattu koulutus järjestetään 24.1. klo 12–14

Alakoulun henkilöstölle suunnattu koulutus järjestetään 25.1. klo 14–16


lmoittaudu lapsiryhmäsi kanssa Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden ohjaamaan ja valmiiksi suunniteltuun ja lapsia innostavaan työpajaan!


5–6-vuotiaiden työpaja järjestetään 7.2. klo 9–11

7–9-vuotiaiden työpaja järjestetään 8.2. klo 9–11Lapsille toteutettavat etätyöpajat ja erilliset ammattilaisten koulutukset toteutetaan osana Oikeusministeriön rahoittamaa projektia yhteistyössä Lapin ja Itä-Suomen Aluehallintovirastojen (AVI) alueilla. Koulutuksiin ja työpajoihin voi toki ilmoittautua myös muualta päin Suomea:
”Osallistuimme eilen aamulla luokkani kanssa ”Stop,Slow & Go” Turvallisesti digiliikenteessä -työpajaan. Tokaluokkalaiset olivat innoissaan aiheesta! Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen. Koko materiaalipaketti on niin loistava, että teemme sen kaikki osiot loppuviikon aikana.” -Alakoulun opettaja

“Erinomainen paketti. Sisälsi kaiken oleellisen ja oli sopivasti tauotettu. Toiminnalliset osuudet olivat hauskoja ja lapset tekivät ne mielellään. Lapset olisivat kertoneet paljon juttuja ja jatkoimmekin juttelua vielä myöhemmin. Hyvät ja hauskat materiaalit!” - Varhaiskasvatuksen opettaja

Lasten digiturvataitoja edistävät työpajat pohjautuvat SL:n kehittämään Stop, Slow & Go -oppimateriaaleihin. Lapset oppivat työpajan aikana konkreettisia digiturvataitoja hauskalla ja innostavalla tavalla - askarrellen ja digiarjesta avoimesti keskustellen. Suojellaan Lapsia asiantuntijoiden ohjaamat maksuttomat etätyöpajat on suunnattu 5–9-vuotiaille mutta ne sopivat myös hyvin erityistä tukea tarvitseville lapsiryhmille. Digiturvataitoja harjoitellaan ja opitaan kolmiportaisella liikennevalomallilla. Työpaja antaa lapsille valmiuksia ja konkreettisia taitoja:

Miten toimia digiliikenteessä, kun vastaan tulee tilanteita ja sisältöjä liittyen

STOP

kiellettyihin, hämmentäviin tai pelottaviin,

SLOW

Uusiin ja mietityttäviin,

GO

tuttuihin ja sallittuihin asioihin.

Työpajat mahdollistavat avoimen keskustelun digiarjesta turvallisten aikuisten läsnä ollessa.
Lapset taiteilevat työpajassa omat digiliikennevalot liittäen valoihin valmiista kuva-arkista kohtaamiaan digiarjen tilanteita ja sisältöjä. Hauskat Fun Academy:n Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajan eri vaiheita ja Stop, Slow & Go- materiaalipaketin käyttöä voi jatkaa luokassa työpajan jälkeen. STOP SLOW GO - työpajan voi toteuttaa myös yksittäisenä oppituokiona.

Comments


bottom of page