top of page
  • Protect Children

Suositut Stop, Slow & Go-etätyöpajat palaavat syyskuussa

AJANKOHTAISTA


Stop, Slow & Go -etätyöpajat ammattilaisten tueksi lasten digiturvataitokasvatukseenIlmoittaudu lapsiryhmäsi kanssa Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden ohjaamaan ja valmiiksi suunniteltuun ja lapsia innostavaan työpajaan! Työpajassa opittu toimintamalli suojelee lapsia digiliikenteessä.


5–6-vuotiaiden työpaja järjestetään 26.9. klo 9–11


7–9-vuotiaiden työpaja järjestetään 27.9. klo 9–11
”Osallistuimme eilen aamulla luokkani kanssa ”Stop,Slow & Go” Turvallisesti digiliikenteessä -työpajaan. Tokaluokkalaiset olivat innoissaan aiheesta! Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen. Koko materiaalipaketti on niin loistava, että teemme sen kaikki osiot loppuviikon aikana.” - Alakoulun opettaja


Lasten digiturvataitoja edistävät työpajat pohjautuvat SL:n kehittämään Stop, Slow & Go -oppimateriaaleihin. Lapset oppivat työpajan aikana konkreettisia digiturvataitoja hauskalla ja innostavalla tavalla - askarrellen ja digiarjesta avoimesti keskustellen. Suojellaan Lapsia asiantuntijoiden ohjaamat maksuttomat etätyöpajat on suunnattu 5–9-vuotiaille mutta ne sopivat myös hyvin erityistä tukea tarvitseville lapsiryhmille. Digiturvataitoja harjoitellaan ja opitaan kolmiportaisella liikennevalomallilla. Työpaja antaa lapsille valmiuksia ja konkreettisia taitoja:


Miten toimia digiliikenteessä, kun vastaan tulee tilanteita ja sisältöjä liittyen...

STOP

kiellettyihin, hämmentäviin tai pelottaviin,

SLOW

uusiin tai mietityttäviin,

GO

tuttuihin ja sallituihin asioihin.


Lapset taiteilevat työpajassa omat digiliikennevalot liittäen valoihin valmiista kuva-arkista kohtaamiaan digiarjen tilanteita ja sisältöjä. Työpaja on kaksiosainen (Osio 1: 45 min, Tauko: 30 min, Osio 2: 45 min) ja siihen valmistautuminen on ammattilaisille helppoa ja nopeaa (saat tarkat ohjeet sähköpostiisi). Hauskat Fun Academy:n Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajan eri vaiheita ja Stop, Slow & Go- materiaalipaketin käyttöä voi jatkaa luokassa työpajan jälkeen. Stop, Slow & Go - työpajan voi toteuttaa myös yksittäisenä oppituokiona.


Comments


bottom of page