top of page
  • Protect Children

Digiturvataitoja edistävät Stop, Slow & Go -työpajat™ järjestetään jälleen keväällä 2024

AJANKOHTAISTA, TAPAHTUMASuositut Suojellaan Lapsia ry:n digiturvataitoja edistävät Stop, Slow & Go -työpajat™ järjestetään jälleen keväällä 2024. Vuonna 2023 etätyöpajoihimme osallistui yli 4 600 lasta ympäri Suomen!


Seuraavat etätyöpajat järjestetään helmikuussa 2024: 5-6-vuotiaiden etätyöpaja keskiviikkona 7.2. klo 9-11 ja 7-9-vuotiaiden etätyöpaja torstaina 8.2. klo 9-11. Osallistuminen on maksutonta ja työpajoja tukee DNA!Tarkemmat ohjeet ja työpajojen aikataulut lähetetään osallistujille lähempänä järjestysajankohtaa.


Huomaathan, että 5-6-vuotiaiden työpajaan voi ilmoittautua myös vanhempien, esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Työpajoissa käsitellään samoja aiheita ja toimintaosiot ovat lähes identtiset, mutta nuorempien ryhmässä käytetään esimerkiksi selkokielisiä tarinoita ja lyhyempiä pohdintatuokioita.


”Osallistuimme luokkani kanssa Stop, Slow & Go -työpajaan™. Tokaluokkalaiset kokivat aiheen mielenkiintoiseksi ja niinhän se onkin. Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen. Koko materiaalipaketti on niin loistava, että teemme sen kaikki osiot loppuviikon aikana.”  - Alakoulun opettajaEtätyöpajassa opitaan lapsille olennaisia digiturvataitoja hauskalla ja innostavalla tavalla, askarrellen ja keskustellen avoimesti digiarjesta. Työpajat ovat Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden ohjaamia sekä maksuttomia!


Työpajoissa lapset harjoittelevat ja oppivat miten toimia digiympäristöissä, kun vastaan tulee tilanteita ja sisältöjä liittyen kiellettyihin, hämmentäviin tai pelottaviin (STOP), uusiin ja mietityttäviin (SLOW) tai tuttuihin ja sallittuihin (GO) asioihin. Aikuisten on tärkeää olla läsnä lapsen digiarjessa ja luoda mahdollisuuksia avoimeen keskusteluun.


Hauskat Fun Academy:n Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajojen oppituokiot ja lapsilla on mahdollisuus taiteilla työpajassa omat digiliikennevalot sekä askarrella ja liittää valoihin valmiista kuva-arkista kohtaamiaan tilanteita ja sisältöjä. Työpajan aikana lapsia kannustetaan avoimeen keskusteluun digiarjesta ja sen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Digiarjen erilaisia tilanteita ja niissä heränneitä kysymyksiä pohditaan yhdessä.


Stop, Slow & Go -materiaalipaketin käyttöä voi jatkaa luokassa työpajan jälkeen tai työpajan voi toteuttaa yksittäisenä tuokiona. Helposti tulostettavat ja maksuttomat materiaalit löydät täältä.


Keväällä 2024 on tulossa myös uusi kehon rajoja käsittelevä työpaja. Seuraa tiedotustamme!


Lisätietoa:

Katariina Leivo, erityisasiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi
 

DNA tukee Suojellaan Lapsia ry:n Stop, Slow & Go -työpajojaComments


bottom of page