top of page
  • Protect Children

Osallistu lasten piirrustuskilpailuun – harjoittelemalla samalla digiturvataitoja!

AJANKOHTAISTA


Suojellaan Lapsia ry järjestää lapsille ja nuorille piirrustuskilpailun jonka teemana on liikennevalojen värit eri digiarjen tilanteissa. Kilpailun voittajien taideteokset esitellään joulukalenterissamme. Piirrustuskilpailu perustuu kehittämäämme liikennevalomalliin, joka ohjeistaa lapsille digiturvataitoja. Kilpailuun osallistuminen toimiikin jo itsessään erinomaisena aktiviteettina digiturvataitojen harjoittelemiseksi yhdessä lasten kanssa!

Ohjeet osallistumista varten

  • Piirrä & väritä (maalaa tai askartele) taideteos, jonka aiheena on: Liikennevalojen värit eri digiarjen tilanteissa

  • Kannustamme lämpimästi lapsia käyttämään taideteoksissaan omaa mielikuvitustaan! Toivomme teosten kuitenkin liittyvän lasten digiarkeen ja että teoksissa hyödynnettäisiin kaikkia kolmea liikennevalon värejä.


Aiheeseen orientoivia kysymyksiä:

  • Mitkä asiat digiliikenteessä ovat vihreitä, eli lapselle sallittuja, mukavia ja hyödyllisiä?

  • Mitkä asiat digiliikenteessä ovat keltaisia, eli uusia ja mietityttäviä, joita kohdatessa tulee hidastaa vauhtia ja keskustella ensin turvallisen aikuisen kanssa?

  • Mitkä asiat digiliikenteessä ovat punaisia, eli kiellettyjä, hämmentäviä, ahdistavia tai pelottavia, joita kohdatessa tulee ottaa kuvakaappaus ja näyttää se turvalliselle aikuiselle?

(Vinkki! Hyödynnä halutessasi Stop, Slow & Go Liikennevalojulistetta)


Kuva taideteoksista tulee lähettää Suojellaan Lapsia ry:lle 12.12. mennessä sähköpostitse osoitteeseen katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi jotta ne voidaan huomioida kilpailussa. Valitsemme voittajat, joiden taideteoksia esitellään joulukalenterin luukuissa 23 ja 24 (nämä luukut voi avata lasten kanssa jo etukäteen, esim. viimeisenä koulupäivänä, sillä voittajat lisätään kalenteriin 19.12. mennessä). Halutessasi voi laittaa taideteoksen mukana sähköpostissa lapsen etunimen ja iän.


Huom! Varmistathan että lapsen työn julkaisemiseen on lupa sekä lapselta että hänen huoltajaltansa. Lähettämällä kuvan lapsen tekemästä taideteoksesta meille, annat suostumuksen, että kuva voidaan julkaista Suojellaan Lapsia ry:n nettisivuilla (esimerkiksi joulukalenterissa), sekä mahdollisesti muussa yhdistyksemme viestinnässä. Emme julkaise taideteosten tekijöistä mitään sellaista tietoa, mikä paljastaisi lapsen henkilöllisyyden.

Comments


bottom of page