top of page
  • Protect Children

Meidän Äänemme- kokemusasiantuntijaryhmä

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

AJANKOHTAISTA

Suojellaan Lapsia ry tekee vahvaa työtä lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Yhdistyksemme on perustanut ”Meidän Äänemme/Our Voice” kokemusasiantuntijaryhmän lapsuudessa seksuaaliväkivaltaa kokeneille henkilöille. Ryhmän tavoitteena on nostaa vahvasti esiin lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneiden uhrien ääntä ja viisautta erityisesti lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Kokemusasiantuntijoilta keräämäämme tietoa hyödynnetään myös yhdistyksen muussa toiminnassa erityisesti vaikuttamistyössä lainsäädännön ja uhrien oikeuksien edistämiseksi.


Kokemusasiantuntijaryhmään on mahdollistua osallistua anonyymisti ja ryhmäläisiltä kerättyä tietoa hyödynnetään yhdistyksen toiminnassa aina anonyymisti, ellei asiasta ole toisin ja kirjallisesti sovittu.


Meidän Äänemme (Our Voice)- kokemusasiantuntijaryhmä ei ole vertaistukiryhmä, mutta järjestämme harvakseltaan ja tarvittaessa ammattilaisohjauksessa toteutettavia kuulemistilaisuuksia muun muassa lainmuutoksiin liittyviä lausuntojamme vahvistamaan. Kuulemistilaisuuksiin tai muihin erityistehtäviin valittaville henkilöille lähetetään henkilökohtainen kutsu kirjallisesti ja osallistuminen on aina täysin vapaaehtoista. Kokemusasiantuntijaryhmän toimintaan osallistuminen velvoittaa jokaista ryhmän jäsentä vaitiolovelvollisuuteen, josta tehdään kirjallinen sopimus.


Tarvittaessa ohjaamme lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneet henkilöt yhteistyökumppanimme, Delfins ry:n järjestämän vertaistuen tai tarvittaessa terveydenhuollon palveluihin. 

Lisätiedot:

Suojellaan Lapsia ry

Nina Vaaranen-Valkonen

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti

nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi

p. 040 747 8829

 

Tarvitsetko vertaistukea?

Delfins ry:n Vertaistuki lapsuudessa seksuaaliväkivaltaa kokeneille

Rikosuhripäivystys

MIELI ry:n kriisituki

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää suomeksi 24/7 numerossa 09 2525 0111.

Comments


bottom of page