top of page
  • Protect Children

Lentävä läksytuki:Suojellaan Lapsia, Zoturi & Finnair yhteistyössä lapsiperheiden auttamiseksi

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

TIEDOTE

Lentävä läksytuki alkaa ensimmäisenä Suomessa Finnairin kotikenttäkaupungissa Vantaalla, ja sen laajentamista muihin kuntiin suunnitellaan.

Monet lapset ja nuoret tarvitsevat tukea läksyjen tekemiseen uudella tavalla. Halusimme tehdä yhdessä jotain konkreettista lapsen oikeuksien ja oppimisen edistämiseksi. Meillä on monipuolisesti koulutettuja finnairilaisia, ja he voivat nyt tukea lapsia koronan synnyttämässä uudessa tilanteessa”, kertoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Anne Larilahti.

Lentävässä läksykoulussa Finnairin vapaaehtoiset opastavat lapsia verkkovälitteisesti koulutehtävissä ja jakavat heille tietoa siitä, miten toimia turvallisesti netissä. Chatin vastaajina on vapaaehtoisia Finnairin työntekijöitä erilaisista koulutustaustoista. Osaamista löytyy pedagogiikasta matematiikkaan, kielistä käsitöihin.

Lapset viettävät nyt tavallista enemmän aikaa verkossa, joten kotitehtävissä avustamisen lisäksi digiturvataidoista puhuminen ja lasten opastaminen on erityisen ajankohtaista”, toteaa Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja Nina Vaaranen-Valkonen.

Suojellaan Lapsia ry. on tuottanut läksytukeen digiturvallisuuteen liittyvän ohjeistuksen yhdessä Zoturi Oy:n kanssa. Zoturi tarjoaa verkkoalustat läksytuelle, kouluttaa vapaaehtoiset. Finnairin vapaaehtoiset tukevat lapsia läksyissä ja opastavat turvallista netin käyttöä lapsille. Samalla lapset saavat kuvaa siitä, miksi kielten tai matematiikan opiskelu voi olla tulevan työuran kannalta tärkeää.

Pidetään kaikki mukana opetuksessa. Lentävä läksytuki tulee apuun, kun on tarve lisätuelle koulutehtävissä”, toteaa Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske.

Lentävä läksytuki on alustavien suunnitelmien mukaan auki maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 16 -18 toukokuun 2020 loppuun saakka Vantaalla. Palvelu on käyttäjälle ilmainen, ja Lentävä läksytuki-sivustolle tulee ohjeita ja hyödyllistä materiaalia myös huoltajille.Comments


bottom of page