top of page
  • Protect Children

Kansainvälinen Project Arachnid innovaatio täyttää 5 vuotta

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

TIEDOTE


Lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa kuvamateriaalia poistettu verkosta jo yli 6 miljoonaa - Suojellaan Lapsia mukana toiminnassa


Kanadan Lastensuojelukeskuksen johtama kansainvälinen Project Arachnid verkosto ja teknologia on edistänyt miljoonien lasten seksuaaliväkivaltaa todistavien kuvien ja videoiden (CSAM, child sexual abuse material) poistamista verkosta ympäri maailman. Suojellaan Lapsia asiantuntijat ovat analysoineet 2020-2022 välisenä aikana 711 795 yksittäistä CSAM kuvaa ja videota. Yhdistyksen merkittävä työpanos on johtanut kansallisesti ja kansainvälisesti yli 553 727 kuvan poistamispyyntöön verkkopalveluihin ja sivustojen ylläpitäjille.


Project Arachnid on viimeisten viiden vuoden aikana edistänyt yli 6 miljoonan CSAM kuvan ja videon poistamista verkosta. Kuvia on poistettu yli sadan maan tuhansista verkkopalveluista. Project Arachnid hyödyntää huipputeknologiaa, joka etsii ja löytää jo tunnistettujen lapsiuhrien kuvia. Se etsii niitä sekä avoimesta, että pimeästä verkosta ja lähettää sivuston ylläpidolle ilmoituksia materiaalin nopeaksi poistamiseksi. Project Arachnid ei ainoastaan poista ja estä laittoman CSAM leviämistä, vaan tarjoaa myös uudenlaista toivoa uhreille ja heidän perheilleen kuvamateriaalin kierron päättymisestä.


Emme uskoneet, että CSAM kuvien kiertoa voisi ikinä hallita tai poistaa. Tiedämme nyt, että kuvien poistaminen on mahdollista ja haluamme, että jokainen kuva poistetaan. Yhdenkään lapsen ei tule kokea samaa mitä me olemme kokeneet” toteaa CSAM rikoksen uhri ja traumaselviytyjä, Kanadan Lastensuojelukeskuksen ryhmästä.

Project Arachnid on perustamisestaan (2017) lähtien tunnistanut yli 42.7 miljoonaa CSAM kuvaa ja videota. Se on lähettänyt kansainvälisesti yli 10.8 miljoonaa yksittäistä ilmoitusta kuvien poistamiseksi verkkopalveluihin ja sivustojen ylläpitäjälle. Project Arachnidin 5-vuosipäivän kunniaksi Kanadan Lastensuojelukeskus julkaisee uuden videon, Unwanted Followers, joka kertoo lapsena seksuaaliväkivallan uhriksi joutuneiden henkilöiden tarinoita ja realistisia kokemuksia. Lyhytelokuvan voi katsoa osoitteesta protectchildren.ca.


Jokaisella seksuaaliväkivallan kohteeksi joutuneella lapsella on oikeus toipua ilman pelkoa, että hänen CSAM kuvat jatkavat kiertoa verkossa. Työmme uhrien sekä heidän vanhempiensa kanssa mm. Sinä Riität-vertaistukiryhmissä on vain vahvistanut kantaamme siitä, että kuvien poistamiseksi meidän on ehdottomasti käytettävä uusinta ja tehokkainta teknologiaa” toteaa Nina Vaaranen-Valkonen, Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti.

Project Arachnid:in teknologian avulla kerätty data antaa tarkan kuvan laittoman kuvamateriaalin laajuudesta globaalisti. Se tuo esiin lasten oikeuksien systemaattiset epäkohdat ja epäonnistumiset verkkoympäristöissä ja mahdollistaa vaatia päätöksentekijöiltä ja yrityksiltä tehokkaampia toimia lasten suojelemiseksi verkkoympäristöissä.


“Lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin leviäminen verkossa on epidemia, jonka torjuminen vaatii vahvaa kansainvälistä yhteistyötä. Project Arachnid yhteistyössä 11 lastensuojelujärjestön kanssa on nopeuttanut ja tehostanut CSAM kuvien poistamista verkosta. Kuvat ovat traumatisoineet uhreja jo vuosia jollei vuosikausia” toteaa Lianna McDonald, Kanadan Lastensuojelukeskuksen toiminnanjohtaja.

Lisätietoja

Nina Vaaranen-Valkonen, toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti. p. 040 747 8829, nina.vaaranen-valkonen(at)suojellaanlapsia.fi

Comments


bottom of page