top of page
  • Protect Children

Child10 Awards 2022:Työmme lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja riiston torjumiseksi palkitaan

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

TIEDOTE

Child10 palkitsee kymmenen järjestöä eri puolilta Eurooppaa ja julkaisi tänään valitut Child10 2022 jäsenet livestriimatussa gaalassaan. Palkinnon valintakriteereinä on järjestöjen vahva työ lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja riiston sekä ihmiskaupan ennaltaehkäisemiseksi. Hänen majesteettinsa Kuningatar Silvia osallistui palkintogaalaan antamaan tunnustuksensa järjestöjen merkittävästä työstä lasten suojelemiseksi. Valitut Child10 2022 järjestöt tulevat tekemään laajaa yhteistyötä ja kehittävät yhdessä hyviä käytäntöjä sekä kestäviä ratkaisuja lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja riiston sekä ihmiskaupan ennaltaehkäisemiseksi erityisesti digitaalisissa ympäristöissä. Yksi palkituista ja Child10 jäsenistä vuodelle 2022 on suomalainen Suojellaan Lapsia ry.


“Suojellaan Lapsia on tuonut lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja riiston ennaltaehkäisyyn tärkeän ja tarpeellisen tekijänäkökulman, mikä liittyy olennaisella tavalla lapsiin kohdistuvien verkkovälitteisten seksuaalirikosten vähentämiseen. Heidän ReDirection tutkimuksensa tarjoaa uutta tietoa rikosten tekijöistä, mikä on äärimmäisen tärkeää suunniteltaessa tehokkaampia ennaltaehkäiseviä toimia. Olemme ylpeitä saadessamme Suojellaan Lapsia järjestön yhdeksi Child10 jäsenistä vuodelle 2022 ja olemme todella innoissamme tulevasta yhteistyöstä” toteaa Child10 pääsihteeri Jacob Flärdh.

Suojellaan Lapsia tulee tekemään yhteistyötä yhdeksän muun palkitun Child10 jäsenjärjestön kanssa teemalla “Slipping through the net – Trafficking and commercial sexual exploitation of children via online platforms”. Järjestöt keskittyvät torjumaan erityisesti verkkovälitteistä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja riistoa sekä ihmiskauppaa. Child10 jäsenjärjestöt tulevat lisäämään tietoisuutta ilmiöstä, vahvistamaan vaikuttamistyötä sekä kehittämään kestäviä ja tehokkaita ennaltaehkäisyn ratkaisuja niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Suojellaan Lapsia kehittää yhdessä muiden palkittujen järjestöjen kanssa hyviä käytäntöjä lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjumiseksi.


“Meille on suuri kunnia vastaanottaa Child10 jäsenyys ja palkinto. Jokainen yhdistyksemme asiantuntija on tehnyt uskomattoman määrän työtä lasten suojelemiseksi ja hänen majesteettinsa Kuningatar Silvian tunnustus työllemme merkitsee meille todella paljon. Olemme innovatiivisella työllämme onnistuneet keräämään uutta ja merkittävää tietoa lapsiin kohdistuvien verkkovälitteisten seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi. Yhteistyö Child10 jäsenten kanssa vahvistaa ja tehostaa työtämme lasten suojelemiseksi toteaa Nina Vaaranen-Valkonen, toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti, Suojellaan Lapsia ry

Suojellaan Lapsia ry vastaanottaa Child10 ensisijaiselta tukijalta, hänen majesteettinsa Kuningatar Silvian Care About the Children– säätiöltä palkinnoksi 100 000 ruotsin kruunua.


“Mahdollisuus tukea Child10:ia ja sen palkittuja jäsenjärjestöjä heidän vahvasta työssään ihmiskauppaa ja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ja riistoa vastaan on meille äärimmäisen tärkeää. Care About the Children säätiön tavoitteena on alusta alkaen ollut edistää kaikista haavoittuvammassa asemassa olevien lasten asemaa niin Ruotsissa kuin maailmalla. Yhdessä palkittujen järjestöjen kanssa meillä on siihen mahdollisuus”, toteaa Thérèse Blixen, toiminnanjohtaja, hänen majesteettinsa Kuningatar Silvian “Care about the Children” säätiö.

Comments


bottom of page