top of page
  • Protect Children

Uusi Turvallisesti #Digiliikenteessä lyhytelokuva muistuttaa lasten digiturvataitojen tärkeydestä

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

TIEDOTE

Suojellaan Lapsia ry on julkaissut osana monikansallista Turvallisesti #Digiliikenteessä projektia, tietoiskumaisen lyhytelokuvan lasten ja nuorten digiturvataidoista. Lyhytelokuva korostaa turvallisen aikuisen läsnäolon tärkeyttä lasten ja nuorten digiarjessa.


Digiturvataitokasvatus on tärkeä osa ennaltaehkäisevää lasten suojelutyötä. Suomessa liikenneturvallisuus on ollut osa arkipäivää jo vuosikymmenien ajan ja liikenneturvallisuuteen liittyviä taitoja opetetaan ja harjoitellaan jo varhain. Suomalaisilla pienilläkin lapsilla on varsin hyvät liikenneturvallisuustaidot, mutta digiliikenteen osalta lapset tarvitsevat lisää mediakasvatusta ja digiturvataitoja. Arkemme on mitä enenevässä määrin digiarkea ja niin lasten kuin aikuistenkin on tärkeää osata liikkua turvallisesti myös digiliikenteessä.


Projekti tuo digiturvataitokasvatuksen osaksi lasten tavallista arkea. Niin aikuiset kuin lapsetkin tarvitsevat tietoa ja kokemuksen siitä, että turvallisuus on yhteinen ja tärkeä asia. Lyhytelokuvan visualisoinnissa on hyödynnetty lasten Rikotaan hiljaisuus kuvataiteella-mediakasvatustyöpajassa tuottamia taideteoksia. Lyhytelokuvan myötä Suomen suurin elokuvastudio Angel Films sekä visuaaliseen tuotantoon erikoistunut Cocoa liittyvät projektin tukijoiksi. Projektin suojelijana toimii Sisäministeri Maria Ohisalo.


Suojellaan Lapsia toivottaa Turvallisesti #Digiliikenteessä kampanjavideon myötä kaikki projektista kiinnostuneet tahot mukaan edistämään lasten digiturvataitoja ja jakamaan videon tietoisuuden lisäämiseksi. Projektissa tehdään laajassa yhteistyössä kestävää työtä lasten turvallisuuden edistämiseksi digitaalisessa mediassa ja projektiin voi liittyä mukaan.Comments


bottom of page