Turvallisesti Digiliikenteessä "Ois kiva tietää" - videosarja
top of page
  • Protect Children

Turvallisesti Digiliikenteessä "Ois kiva tietää" - videosarja

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

VIDEOSARJA


Ois kiva tietää- videosarja


Ois kiva tietää- videosarja on tuotettu osana Suojellaan Lapsia ry:n Turvallisesti Digiliikenteessä projektia. Sarjan jaksoissa haastattelemme asiantuntijoita ja projektin yhteistyökumppaneitamme, keskustellen lasten ja nuorten turvallisesta mediankäytöstä ja digiturvataidoista. Jaksoissa kuulemme lasten ja nuorten digiturvataidoista ja vinkkejä eri asiantuntijuuksien näkökulmista. Sarjan kaikki 10 jaksoa on koottu tälle sivulle.



Ensimmäisessä jaksossa kuulemme Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtajaa, erityisasiantuntija, psykoterapeutti Nina Vaaranen-Valkosta digiturvataidoista ja siitä, kuinka puhua niistä lapselle.



Toisessa jaksossa Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti Nina Vaaranen-Valkonen kertoo netin lapsille haitallisesta sisällöstä ja siitä, kuinka toimia jos lapsi on nähnyt haitallista sisältöä netissä.



Kolmannessa jaksossa vieraana verkkoauttaja Janne Vepsäläinen Turvallisesti #Digiliikenteessä yhteistyökumppaniltamme Zoturi:lta. Juttelemme Jannen kanssa digiturvataidoista ja muun muassa siitä, kuinka saada nuoret kiinnostumaan digiturvataidoista.


Neljännessä jaksossa erityisasiantuntija, Julie Crutchley ECPAT Norjasta kertoo ECPAT Norjan työstä lasten digiturvallisuuden ja lasten suojelemisen edistämiseksi, sekä antaa vinkkejä, kuinka innostaa lapsia ja nuoria oppimaan digiturvataidoista.



Viidennessä jaksossa ICT-pedagogi, Simo Marttinen yhteistyökumppaniltamme Aluehallintovirastolta kertoo AVI:n työstä digiturvataitojen edistämiseksi, sekä digiturvataitojen tärkeydestä ICT-pedagogin näkökulmasta.



Kuudennessä jaksossa viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Vilhelmiina Wahlbeck yhteistyökumppaniltamme DNA:lta kertoo juuri julkaistuista tutkimustuloksista lasten ja nuorten digilaitteiden käyttöön liittyen sekä antaa ohjeita digilaitteiden turvallista käyttöä varten.



Seitsemännessä jaksossa erityisasiantuntija ja johtaja Olivia Lind Haldorsson Itämeren valtioiden neuvoston (CBSS) Children at Risk yksiköstä on mukana keskustelemassa lasten digiturvallisuudesta ja siitä kuinka nämä esiintyvät CBSS:n työssä.



Kahdeksannessa jaksossa opetusvastaava Antti Lähtevänoja yhteistyökumppaniltamme ZOAN:ilta kertoo virtuaalisista ympäristöistä, lasten ja nuorten digiturvataitojen tärkeydestä niissä, ja hän antaa myös konkreettisia ohjeita niiden turvallista käyttöä varten.



Huom! Jaksossa on suomenkieliset tekstitykset! Yhdeksännessä jaksossa vieraanaamme on vanhempi konstaapeli Michela Söderström yhteistyökumppaniltamme Suomen poliisilta. Keskustelemme siitä miksi lasten ja nuorten digiturvataidot ovat tärkeitä, poliisin näkökulmasta, sekä siitä miten ennaltaehkäistä lasten ja nuorten uhriutuminen mutta myös syyllistyminen rikoksiin digitaalisissa medioissa.



Kymmenennessä jaksossa vieraanaamme on yhteistyökumppanimme Fun Academy:n toimitusjohtaja Sanna Lukander. Yhdessä keskustelemme siitä, kuinka digiturvataitojen oppimisesta voi tehdä hauskaa ja innostavaa.

bottom of page