top of page
  • Protect Children

Rikotaan hiljaisuus – Lapsuudessa koettu seksuaaliväkivalta

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

AJANKOHTAISTA

Psykologi Nina Lyytisen ja vieraana Psykopodiaa-podcastissa vieraillut toiminnanjohtajamme, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti Nina Vaaranen- Valkonen keskustelevat lapsuudessa koetusta seksuaaliväkivallasta. Keskustelussa korostuu hiljaisuuden rikkominen ja toisaalta Nina muistuttaa toivon ja toipumisen mahdollisuudesta.


Raskaasta aiheesta huolimatta Nina toteaa, että ”Jos me emme ole valmiita kuulemaan lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta niin miten oletamme, että lapsi uskaltaisi meille kokemastaan kertoa. Meidän kaikkien tulee huomioida miten me seksuaaliväkivallasta puhumme ja minkälaista tarinaa me sanoilla rakennamme.”


Vaaranen-Valkonen korostaa, että hyvällä ja oikea-aikaisella tuella ja laadukkaalla tutkittuun tietoon perustuvalla hoidolla on merkittävä yhteys uhrien parempaan toipumiseen ja selviytymiseen. Hän kannustaakin kaikkia lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneita, kipeän ja raskaan salaisuuden kantavia henkilöitä kertomaan asiasta turvallisesssa ja luottamuksellisessa suhteessa. Toipuminen ja selviytyminen on mahdollista.


Löydät linkit jakson kuuntelua varten täältä , tai kuuntele suoraan Spotify:staComentarios


bottom of page