top of page
  • Protect Children

Rikotaan hiljaisuus

Päivitetty: 15. heinäk. 2022

BLOGIKIRJOITUS


Lapsuudessa koettu seksuaalinen häirintä, houkuttelu ja seksuaaliväkivalta

Haluamme rikkoa hiljaisuuden. Haluamme nostaa esiin lapsena seksuaalista häirintää, houkuttelua ja väkivaltaa kokeneiden uhrien ja heidän läheistensä ääntä ja viisautta. Nostamme aihetta yhä uudestaan ja uudestaan, koska ainoastaan puhumalla ja tunnustamalla lapsiin kohdistuvan seksuaalirikollisuuden me voimme murtaa hiljaisuuden. Jos me emme uskalla puhua tai kuulla niin miten ajattelemme, että kukaan lapsi, nuori tai aikuinenkaan uskaltaisi kokemastaan kertoa?


Lapseen kohdistuva seksuaaliväkivalta ei ole koskaan lapsen syytä. Mikään tilanne, lapsen ikä tai kehitystaso ei muuta tekijän vastuuta – seksuaaliväkivallan uhriksi joutuminen ei ole koskaan lapsen syy ja siksi meidän tulee rikkoa hiljaisuus. Me emme saa vaieta vaan meidän tulee uskaltaa kohdata, tukea ja kuulla. Hiljaisuus ja vaikeneminen antaa väärän viestin uhreille ja heidän läheisilleen. Tekijän tulee ymmärtää, että teoilla on vakavat seuraukset ja ne ovat yksiselitteisesti tuomittavia.


Tuemme ja puolustamme jokaista uhria, joka on lapsuudessaan joutunut seksuaaliväkivallan uhriksi – oli tapaus sitten uusi tai vuosia vanha. Tuemme ja puolustamme myös jokaista vanhempaa ja huoltajaa, jonka lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi. Meidän Sinä Riität- vertaistukiryhmät tarjoavat vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi, turvallisen ja vahvaa vertaisymmärrystä tarjoavan hetken ja tilan puhua kokemuksistaan suoraan ja avoimesti. Me kunnioitamme syvästi jokaista, joka rikkoo hiljaisuuden ja uskaltautuu kuulemaan ja puhumaan raastavista kokemuksistaan, toinen toistaan tukien.

Ryhmät ovat valtakunnallisia ja maksuttomia osallistujille ja ne toteutetaan tällä hetkellä verkkovälitteisesti.


Rikotaan hiljaisuus yhdessä!

Lisätiedot ja ryhmiin ilmoittautuminen: nina.vaaranen-valkonen@suojellaanlapsia.fi

Comments


bottom of page