top of page
  • Protect Children

Puhelinparkki

MATERIAALI

Puhelinparkki


Nopeasti kertyvän tutkimusnäytön perusteella on tärkeä kannustaa lasta ja koko perhettä rajoittamaan digilaitteiden käyttöä.


DNA:n ja Suojellaan Lapsia ry:n yhdessä kehittämä Puhelinparkki auttaa suojelemaan lasta digiympäristöissä ja tukee koko perheendigilaitteiden käytön säännöstelemistä.


Puhelinparkin voi maksutta tilata DNA:n sivuilta.


Miten Puhelinparkkia käytetään?

  1. Puhelinparkki asetetaan yhdessä sovittuun paikkaan.

  2. Sen jälkeen luodaan yhteiset säännöt ja harjoitellaan laitteiden käytön tauottamista – sopikaa yhdessä mihin aikaan perheen puhelimet laitetaan tauolle tai illaksi ja yöksi parkkiin.

  3. Päättäkää yhdessä, miten palkitsette itsenne parkin onnistuneesta käytöstä. Voisiko hyvin menneen viikon lopuksi pitää yhteisen peli-illan, leffahetken tai vaikka herkutella?

Puhelinparkki on erityisen hyödyllinen iltaisin, koska se helpottaa rauhoittumista ja unensaantia. Puhelinparkki suojelee lasta digiliikenteessä ja mahdollistaa säännölliset tauot digilaitteiden käytöstä.

 

Puhelinparkki - printtiversio


Puhelinparkista voi myös tulostaa Suojellaan Lapsia ry:n erikseen tuottaman printtiversion.Ohjeet puhelinparkin printtiversion tekoon:

  1. Tulosta puhelinparkkipohja

  2. Väritä/koristele puhelinparkki mieleiselläsi tavalla

  3. Liimaa puhelinparkki pahviin käyttäen esim. muropakettia tai kenkälaatikkoa pohjana ja taita katkoviivan kohdalta

  4. Sopikaa yhdessä mihin aikaan perheen puhelimet parkkeerataan puhelinparkkiin

Suunnitelkaa yhdessä puhelinparkin käyttöön liittyvä pisteidenlaskusysteemi. Perhe voi yhdessä päättää parkin onnistuneeseen käyttöön liittyvistä palkinnoista viikon lopuksi, esim. Peli-ilta, leffailta, herkkuhetki tmv.

Turvallisesti Digiliikenteessä Puhelinparkki
.
Lataa • 1.92MB

Comments


bottom of page