top of page

Digiturvataitoja edistävä
#MyFriendToo -oppitunti

#MyFriendToo -oppitunti

#MyFriendToo -oppitunti on Suojellaan Lapsia ry:n kehittämä valmis oppituntipaketti, joka on suunnattu noin 12-15-vuotiaille lapsille/nuorille. 

Teknologian kehittyessä ja uusien riskien ilmaantuessa tarvitsemme tehokkaampia tapoja ehkäistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rikoksia. #MyFriendToo -oppitunti on Suojellaan Lapsia ry:n kehittämä valmis oppituntipaketti, jonka tarkoitus on vahvistaa nuorten kykyä toimia turvallisesti verkossa. Oppitunnin tavoitteena on tarjota nuorille selkeää tietoa ja ohjeistusta tilanteessa, jossa he saavat tietää ystävänsä joutuneen seksuaaliväkivallan uhriksi. Lisäksi se vahvistaa nuorten sosiaalisen median turvataitoja ja tietoisuutta seksuaalirikoslainsäädännöstä.

 

Useat tutkimukset osoittavat, että lasten ja nuorten ikätoverit ja ystävät saavat usein tietää häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan teoista ensimmäisinä. Lisäksi tutkimusten mukaan turvallisten aikuisten läsnäolo digiarjessa ennaltaehkäisee lapsiin ja nuoriin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Tästä syystä lasten ja nuorten arjessa toimivat ammattilaiset ovat olennaisia turvallisuuden varmistajia. 

 

Euroopan neuvoston arvion mukaan yksi viidestä lapsesta joutuu jonkinlaisen seksuaaliväkivallan uhriksi Euroopassa. Suomessa arviolta vain 12 prosenttia lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista tulee viranomaisten tietoon. Usein lapsilta ja nuorilta puuttuu ikätasoinen tieto sekä kokemus siitä, että turvalliset aikuiset välittävät ja asioille tehdään jotain, kun ne tulevat ilmi. 

“#MyFriendToo -oppitunti lisää lasten ja nuorten tietoa ja ymmärrystä kertomisen merkityksestä niin uhrin toipumiseen kuin häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyssä. Lisäksi se tarjoaa konkreettisia työkaluja häirinnän tunnistamiseen ja kannustaa lapsia ja nuoria tukemaan toisiaan ja kertomaan kokemuksistaan”, kertoo Suojellaan Lapsia ry:n erityisasiantuntija Katariina Leivo. 

#MyFriendToo -oppitunti pohjautuu #MyFriendToo- nettisivuun ja sisältää:

  1. Aihetta alustavan videon opettajalle katsottavaksi ennen oppituntia

  2. Ajatuksia herättäviä videoita ja interaktiivisia tehtäviä​ nuorille

  3. Paljon lisätehtäviä

  4. Muita aiheeseen liittyviä materiaaleja ja lähteitä

Koulu voi tilata oppitunnin käyttöön kahdeksi kuukaudeksi (hinta 350€ + alv). Suojellaan Lapsia ry:ltä voi pyytää tarjouksen oppitunnin käyttöönotosta koko kunnassa tai useammalle koululle. (Molemmissa tapauksissa ota yhteyttä Suojellaan Lapsia tiimiin alla olevan 'Tilaa oppitunti'-painikkeen kautta). Oppitunti on tulossa myös ruotsin ja englannin kielellä. 

Suojellaan Lapsia ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka lisää tietoisuutta lapsiin ja nuoriin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiöstä. Työskentelemme kokonaisvaltaisella lähestymistavalla lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi.

Tilaa lisätietoa #MyFriendToo -tunnista

1. Olen alustavasti kiinnostunut tilaamaan #MyFriendToo- oppitunnin

Single choice
Koululleni
Kunnalleni
En ole vielä varma

2. Kuulin #MyFriendToo- oppitunnista

2. Kuulin #MyFriendToo- oppitunnista
Suojellaan Lapsia ry:n koulutuksessa
Educassa
Kollegalta
Sosiaalisesta mediasta
Jostain muuta

3. Yhteystietoni

HUOM. Lähettämällä tämän lomakkeen saat lisää tietoa tarjouksesta sekä tilauksen vahvistuspyynnön sähköpostiisi. Lähettämällä tämän lomakkeen et vielä sitoudu tilaukseen.

Lue lisää aiheesta

Olemme keränneet tähän mielenkiintoisia julkaisuja liittyen MyFriendToo -oppituntiin. 

Somen turvataitoja edistävä oppitunti Lahden perusopetuksen 7.–9.-luokan oppilaille

Lue Etelä-Suomen Sanomien artikkeli #MyFriendToo-oppitunnista

Lue #MyFriendToo-sivuston lanseerauksesta kertova tiedotteemme

Lue lisää aiheesta

Olemme keränneet tähän mielenkiintoisia julkaisuja liittyen MyFriendToo -oppituntiin. 

bottom of page