top of page

Project Arachnid

Kanadan lastensuojelukeskuksen kehittämä Project Arachnid on innovatiivinen teknologia lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin (CSAM) poistamiseksi verkosta.

Suojellaan Lapsia ry asiantuntijat ovat analysoineet

1 828 348

yksittäistä CSAM-kuvaa ja videota vuodesta 2020 lähtien. 

Jokaisessa kuvassa on lapsi.

Suojellaan Lapsia ry tekee työtä kansainvälisessä Project Arachnid -verkostossa, joka edistää ja nopeuttaa lapsen oikeuksia loukkaavaa ja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavaa kuvamateriaalin poistumista verkosta.

Project Arachnid verkosto ja teknologia ovat edistäneet miljoonien lasten seksuaaliväkivaltaa todistavien kuvien ja videoiden (CSAM, child sexual abuse material) poistamista verkosta ympäri maailman. Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijat ovat analysoineet 1,756,617 kuvaa vuodesta 2020 lähtien. Yhdistyksen merkittävä työpanos on johtanut kansallisesti ja kansainvälisesti yli 1,376,640 kuvan poistamispyyntöön verkkopalveluihin ja sivustojen ylläpitäjille.

Kodissasi on Troijan hevonen, joka mahdollistaa pahaa tahtoville aikuisille pääsyn lapsesi luokse.

Ilmoitukset sosiaalisessa mediassa lapsiin kohdistuvista rikoksista ovat lisääntyneet valtavasti ja sen vuoksi Canadian Centre for Child Protection (C3P) on julkaissut voimakkaan kampanjan "The Horse", joka tuo esiin sääntelemättömän internetin vaaroja lapsille.

 

Nykypäivän verkottuneessa maailmassa yhä useammalla lapsella on oma älypuhelin: eräässä Kanadalaisessa tutkimuksessa todettiin että 77 prosentilla 9-17-vuotiaista lapsista on älypuhelin. Vanhemmat antavat puhelimia lapsilleen uskoen, että ne pitävät heidät turvassa ja yhteydessä. 

Katso video suomeksi.

”Jokaisella seksuaaliväkivallan kohteeksi joutuneella lapsella on oikeus toipua ilman pelkoa, että hänen CSAM kuvat jatkavat kiertoa verkossa. Työmme uhrien sekä heidän vanhempiensa kanssa mm. Sinä Riität- vertaistukiryhmissä on vain vahvistanut kantaamme siitä, että kuvien poistamiseksi meidän on ehdottomasti käytettävä uusinta ja tehokkainta teknologiaa”

Nina Vaaranen-Valkonen

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija ja psykoterapeutti

Suojellaan Lapsia ry /Protect Children

Image by Annie Spratt

Lue lisää Project Arachnid -sivustolta.

Tuoreimmat Project Arachnid -uutiset

Viimeaikaiset Project Arachnid -julkaisut

Tällä kielellä tehtyjä julkaisuja ei vielä ole
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page