top of page

Kirjoitushuone

Tämä kirjoitushuone on: 

  • Aikuisille, jotka ovat joutuneet lapsuudessaan seksuaaliväkivallan kohteeksi 

  • Vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsi on joutunut seksuaaliväkivallan kohteeksi 

  • Perheenjäsenille, joiden läheinen on joutunut seksuaaliväkivallan kohteeksi lapsuudessa 

  • Muille aikuisille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan lapsuudessa koettuun seksuaaliväkivaltaan liittyen 

 

Tämä kirjoitushuone on turvallinen tila, missä voit kirjoittamalla pohtia omia ajatuksiasi, tunteitasi itseesi tai lapseesi liittyen. Voit esimerkiksi kertoa mitä sinulle tai lapsellesi on tapahtunut, mitä sinulle/lapsellesi kuuluu tällä hetkellä tai minkälaiset asiat ovat auttaneet sinua/lastasi toipumisessa tai mitä tukea ja apua olisit tarvinnut raskaimpina hetkinä.

Voit kirjoittaa ajatuksiasi ja tunteitasi esimerkiksi kirjemuodossa niin itsellesi, rikoksen tekijälle tai jollekin muulle henkilölle menneisyydessä tai tässä hetkessä. Voit kirjoittaa aina kun koet siihen tarvetta ja voi tehdä sen anonyymisti tai nimimerkin turvin. Kirjoitushuone on ensisijaisesti itseäsi varten, eikä sinun tarvitse välittää oikeinkirjoituksesta tai lauseiden ymmärrettävyydestä.

Tärkeää!

Kirjoitushuone ei ole kriisipalvelu, eikä sinne oteta vastaan ilmoituksia seksuaalirikoksista. Seksuaalirikosepäilystä tulee ilmoittaa poliisille ja akuuttitilanteessa soita 112. Voit aina myös konsultoida Seri- tukikeskusksen asiantuntijoita

Asiantuntijamme lukevat tekstejä säännöllisesti mutta eivät päivittäin. Me emme vastaa alustalle esitettyihin kysymyksiin emmekä anna palautetta teksteistä.

 

Jos tarvitset apua tai tukea kokemaasi, ole yhteydessä oman alueesi terveyspalveluihin, Suomen Delfins ry:n tai Rikosuhripäivystykseen. Voit myös soittaa oman alueesi terveyspalveluihin tai MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111. Akuutissa tilanteessa soita aina hätänumeroon 112.

Miksi kirjoittaa ajatuksista, tunteista ja kokemuksista? 

Itsellesi 

Kirjoittamisen on todettu vaikuttavan myönteisesti mielenterveyteen ja traumaattisten kokemusten jälkeen se voi auttaa kokoamaan tapahtuneesta konkreettisemmin käsiteltävän tapahtumasarjan. Kirjoitushuone tarjoaa sinulle turvallisen tavan jäsentää ajatuksiasi ja tuntemuksiasi tukien sinua toipumisen matkalla.   

Meille

Tekstit auttavat meitä asiantuntijoita ymmärtämään paremmin seksuaalirikosten vakavia ja valitettavan pitkäaikaisia seuraamuksia niin uhreille kuin heidän läheisilleen. Kirjoitukset auttavat myös asiantuntijoita ymmärtämään erilaisia toipumisen polkuja ja lisäävät jokaisen ihmisen ymmärrystä uhrien tukemisen tärkeydestä. 

Muille

Osa teksteistä tai ajatuksista voidaan kirjoittajan luvalla julkaista nimettömästi Suojellaan Lapsia ry:n nettisivuilla. (Huom! Tekstejä ei julkaista automaattisesti. Osa niistä julkaistaan, mutta vain kirjoittajan luvalla.) Tavoitteena on tarjota vertaistukea ja toivoa muille seksuaalirikoksen uhreille, selviytyjille ja heidän läheisilleen.  

Kirjoitushuone

bottom of page