top of page
  • Protect Children

Delta i en rittävling för barn - samtidigt som du övar på digitala säkerhetskunskaper!

AKTUELLT


Skydda Barn rf ordnar en rittävling för barn vars tema är trafikljusens färger i olika situationer i digitaltrafiken. Vinnarnas konstverk presenteras i vår julkalender. Rittävlingenbygger på vår trafikljusmodell som lär barn digitala säkerhetskunskaper. Att delta i tävlingen fungerar redan som en utmärkt aktivitet för att öva digitala säkerhetskunskaper tillsammans med barn!

Instruktioner för deltagande


  • Rita & färglägg ett konstverk om ämnet: Trafikljusets färger i olika situationer i digitalvardagen

  • Vi uppmuntrar varmt barn att använda sin egen fantasi i sina konstverk! Vi hoppas dock att konstverken relaterar till barns digitala vardag och att alla tre trafikljusfärgerna skulle användas i verken.

Frågor för att börja diskutera om ämnet:


  • Vilka saker i digitaltrafiken är gröna, d.v.s. tillåtna, trevliga och nyttiga för barn?

  • Vilka saker i digitaltrafiken är gula, d.v.s. nya och tankeväckande, sådana som när du stöter på dem ska du sakta ner och prata med en trygg vuxen först?

  • Vilka saker i digitaltrafiken är röda, d.v.s. förbjudna, förvirrande, oroväckande eller skrämmande, sådana som när du stöter på dem ska du ta en skärmbild och visa den för en säker vuxen?

(Tips! Om du vill, använd Stop, Slow & Go trafikljusaffischen som bas för konversationen)


Ett foto på konstverket ska skickas till Skydda Barn rf senast den 12.12. via e-post till katariina.leivo(at)suojellanlapsia.fi så att de kan beaktas i tävlingen. Vi kommer att välja vinnarna vars konstverk kommer att presenteras i luckorna 23 och 24 i vår julkalender (du kan öppna dessa luckor med barnen i förväg, t.ex. sista dagen i skolan, eftersom vinnarna läggs till i kalendern senast den 19:e december). Om du vill kan du inkludera barnets förnamn och ålder i mejlet tillsammans med konstverket.


Obs! Se till att både barnet och deras vårdnadshavare har gett tillstånd för att publicera barnets konstverk. Genom att skicka oss en bild på konstverket ger du samtycke till att bilden kan publiceras på Skydda Barn rf:s hemsida (till exempel i julkalendern), och eventuellt i annan kommunikation från vår förening. Vi publicerar ingen information om konstverkens artister som skulle kunna användas för att avslöja barnets identitet.

Comments


bottom of page