top of page

Project Arachnid

Project Arachnid är ett innovativt verktyg för att ta bort övergreppsmaterial (CSAM) från webben, utvecklat av Canadian Centre for Child Protection.

Skydda Barn rf har analyserat

1 828 348

CSAM-bilder och videon från år 2020 och framåt.

Det finns ett barn i varje bild.

Skydda Barn rf arbetar i det internationella nätverket Project Arachnid, som främjar och påskyndar avlägsnandet från Internet av bildmaterial som kränker barns rättigheter och bevisar sexuellt våld mot barn.

Sedan dess lansering har Project Arachnid teknologin och nätverket lett till att miljontals bilder och videor som bevisar sexuella övergrepp mot barn har tagits bort från webben runtom världen. Skydda Barn rf:s specialister har analyserat ​1,756,617 CSAM- bilder och videor sedan 2020. Vår starka insats har direkt bidragit till att mer än 1,376,640 begäran för att ta ner materialet har skickats till leverantörer av elektroniska tjänster runtom världen.

Skydda Barn rf arbetar med Project Arachnid, som använder effektiv teknologi för att minska tillgängligheten av CSAM på nätet och påskynda dess nedtagning över hela världen.

Sedan dess lansering har Project Arachnid teknologin och nätverket lett till att miljontals bilder och videor som bevisar sexuella övergrepp mot barn har tagits bort från webben runtom världen. Skydda Barn rf:s specialister har analyserat ​1 567 952 CSAM- bilder och videor sedan 2020. Vår starka insats har direkt bidragit till att mer än 1 288 000 begäran för att ta ner materialet har skickats till leverantörer av elektroniska tjänster runtom världen.

"Varje barn har rätt att återhämta sig utan rädsla för att inspelningar av hens övergrepp kommer att cirkulera på nätet för evigt. Vårt arbete med CSAM-offer och stödgrupper för föräldrar och vårdnadshavare till barn offer för sexuella övergrepp har verkligen försäkrat oss om att det är av yttersta vikt att använda de mest effektiva verktygen för att avsluta loppet av våld."

Nina Vaaranen-Valkonen

Verksamhetsledare, specialsakkunnig, psykoterapeut

Skydda Barn rf / Protect Children

Image by Annie Spratt

Läs mer på Project Arachnid:s hemsida.

Senaste Project Arachnid nyheter

Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
När inlägg har publicerats hittar du dem här.

Senaste Project Arachnid publikationer

Inga inlägg har publicerats på det här språket ännu
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
bottom of page