top of page
  • Protect Children

Mobilparkeringen

Uppdaterat: 30 sep. 2022

MATERIAL

Mobilparkeringsplats


Ständigt växande forskning tyder på att det är viktigt att uppmuntra barn att begränsa hur mycket tid de spenderar med digitala enheter. Det är viktigt för barn att ha stunder utan sina telefoner. Mobilparkeringen skyddar barn i digitaltrafiken och ger dem regelbundna pauser från att använda sina digitala enheter.

Tryggt i Digitaltrafiken - Mobilparkeringsplats
.
Ladda ner • 1.92MBBarns hjärnor behöver lugna stunder i den allt mera hektiska digitalvardagen. Mobilparkeringen är särskilt nyttig på kvällarna för att hjälpa barn att lugna sig och få en ordentlig natts sömn. Genom att parkera digitala enheter i mobilparkeringen kan man hålla dem borta från sovrummet och badrummet. Tidigt överenskomna regler om användningen av mobilparkeringen skyddar barnet i digitaltrafiken. Att använda telefonparkeringen kan också förebygga framtida motsättningar.

Instruktioner för mobilparkeringen

  1. Skriv ut det färdiga bottnet för mobilparkeringen

  2. Färglägg och dekorera mobilparkeringen hur ni vill

  3. Limma bottnet på en kartong t.ex. en skokartong som bas och vik längs den streckade linjen

  4. Kom överens tillsammans vilken tid alla telefoner i familjen parkeras i mobilparkeringen

Skapa tillsammans ett poänginsamlingssystem för att använda mobilparkeringen. Ni kan tillsammans som familj bestämma en lämplig belöning för när mobilparkeringen används framgångsrikt (till exempel en familjespelkväll eller något annat roligt).

Komentarze


bottom of page