top of page

Tekijäkeskeinen ennaltaehkäisy 

Add paragraph text. Click “Edit Text” to customize this theme across your site. You can update and reuse text themes.

​Tekijäkeskeinen ennaltaehkäisy

Lisätietoja tulossa pian.

ReDirection-omahoito-ohjelma

Anonyymisti käytettävän, kuntouttavan ReDirection-omahoito-ohjelman ovat kehittäneet psykologit Nina Nurminen ja Mikko Ylipekka yhdessä Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden kanssa.

ReDirection-omahoito-ohjelman perusta

ReDirection-omahoito-ohjelma pohjautuu Suomessa ja Virossa jo käytössä olevaan seksuaalirikoksesta tuomituille ja ns. potentiaalisille tekijöille suunnattuun/kohdennettuun UUSI SUUNTA -ohjelmaan. Ohjelma perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja ohjaa sekä motivoi CSAM käyttäjiä rikoksettomaan elämään, CSAM käytön lopettamiseen. Vaikka tämä voi olla vaikeaa, 50 % "Auta meitä auttamaan sinua" -kyselyyn vastanneista kertoivat haluavansa lopettaa CSAM:n käytön, ja me Suojellaan Lapsia ry:ssä uskomme että on mahdollista auttaa CSAM-käyttäjiä lopettamaan rikollisen toimintansa.

Käyttäjien palaute

ReDirection-omahoito-ohjelman käyttäjien alustava palaute viittaa siihen, että ohjelma onnistuneesti vähentää CSAM:n käyttöä. 60 % sanoi, että heidän CSAM:n käyttönsä on vähentynyt tai että he ovat kokonaan lopettaneet CSAM:n käytön aloitettuaan ReDirection-omahoito-ohjelman.

Alustava käyttäjien palaute

Kielet

Red PaPaz ja Milena Vásquez-Amézquita (PhD, Associate Professor Universidad El Bosque) on kääntänyt ja kulttuurillisesti mukauttanut ohjelman espanjaksi. ReDirection-omahoito-ohjelma lötyy englanniksi ja espanjaksi HUS Mielenterveystalo verkkosivuilta. Omahoito-ohjelmasta julkaistaan vuonna 2023 myös mm. suomen-, ruotsin-, norjan-, tšekin-, slovakian-, saksan-, ja portugalinkieliset versiot.

Projektit:

Image by Andrew Neel

Lue viimeaikaiset julkaisumme

ReDirection

Lue ReDirection-tutkimusraportti

ReDirection Survey Report- tutkimusraportti paljastaa ennennäkemätöntä tietoa jota Suojellaan Lapsia ry on kerännyt pimeän verkon tutkimuksessa lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin (CSAM) käyttäjistä. Kerätty tieto on korvaamatonta lasten suojelemiseksi globaalisti ja lapsiin kohdistuvien verkkovälitteisten seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseksi.

bottom of page