top of page
  • Protect Children

Scharliina Eräpuro rikkoo musiikillaan hiljaisuutta lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta

Päivitetty: 2. lokak. 2023

TIEDOTE


Scharliina Eräpuro on Suojellaan Lapsia ry:n lähettiläs ja vahva lasten oikeuksien puolestapuhuja. Tänään julkaistulla, Suojellaan Lapsia ry:n kanssa yhteistyössä tuotetulla musiikkivideolla “Pieces of Me” rikotaan hiljaisuutta lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiöstä. Musiikkivideo tarjoaa tietoa vaikeasta aiheesta taiteen ja tieteen keinoin. Musiikkivideossa on suoria lainauksia Suojellaan Lapsia ry:n uusimmasta tutkimuksesta ja työstä antaa äänen näiden rikosten selviytyjille:


"Uskoin, että olen syyllinen tapahtuneeseen”


“Muistan ahdistavan tunteen ja että asiasta kiellettiin kertomasta”


“On suuri kynnys tulla esiin seksuaaliväkivallan jälkeen, koska tapahtumasta syyttää itseä ja häpeä on valtavaa”"Pieces of Me” musiikkivideo nostaa esiin lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneiden aikuisten ääntä ja lisää tietoisuutta seksuaaliväkivaltaa kokeneiden lasten yleisistä ajatusvääristymistä kokemaansa väkivaltaan liittyen. Musiikkivideossa Scharliina kuvaa omaa matkaansa heijastaen myös muiden lapsuudessaan seksuaaliväkivaltaa kokeneiden matkaa uhrista selviytyjäksi. Kappaleellaan Scharliina haluaa sekä valaista muiden selviytyjien tarinoita että samalla käynnistää merkittävän hyväntekeväisyysaloitteen Suojellaan Lapsia ry:n ja Meidän Äänemme- selviytyjät ryhmän toiminnan tukemiseksi.


Suojellaan Lapsia ry on Helsingissä sijaitseva voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, häirintää ja houkuttelua kokonaisvaltaisesti, tutkimuspohjaisin menetelmin ja keinoin. Eräpuro toimii yhdistyksen lähettiläänä, tehostaen yhdistyksen taistelua lasten suojelemiseksi seksuaaliväkivallalta.


“Haluan kiittää Scharliinaa tästä äärimmäisen tärkeästä yhteistyöstä hiljaisuuden

rikkomiseksi.Tieteen yhdistäminen taiteeseen rikkoo hiljaisuutta uudella tavalla ja antaa varmasti lisää ymmärrystä ja voimaa toipumiseen” toteaa Nina Vaaranen-Valkonen, Suojellaan Lapsia ry:n toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, psykoterapeutti.


Scharliina Eräpuron hyväntekeväisyyskappaleen tuotoista puolet lahjoitetaan Suojellaan Lapsia ry:n selviytyjätoimintaan. 

Lisätietoa:


Suojellaan Lapsia, Protect Children ry. on Helsingissä sijaitseva voittoa tavoittelematon yhdistys, joka ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa, häirintää ja houkuttelua kokonaisvaltaisesti, tutkimuspohjaisin menetelmin ja keinoin.


Scharliina Eräpuro

Miss Suomi finalisti, laulaja, näyttelijä, lauluntuottaja


Nina Vaaranen-Valkonen

Toiminnanjohtaja, erityisasiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

nina.vaaranen-valkonen@suojellaanlapsia.fi

+358 40 747 8829


Comments


bottom of page