top of page
  • Protect Children

Kodissasi on Troijan hevonen, joka mahdollistaa pahaa tahtoville aikuisille pääsyn lapsesi luokse.

Päivitetty: 26. lokak. 2023

Ilmoitukset sosiaalisessa mediassa lapsiin kohdistuvista rikoksista ovat lisääntyneet valtavasti ja sen vuoksi Canadian Centre for Child Protection (C3P) on julkaissut voimakkaan kampanjan "The Horse", joka tuo esiin sääntelemättömän internetin vaaroja lapsille.


Nykypäivän verkottuneessa maailmassa yhä useammalla lapsella on oma älypuhelin: eräässä Kanadalaisessa tutkimuksessa todettiin että 77 prosentilla 9-17-vuotiaista lapsista on älypuhelin. Vanhemmat antavat puhelimia lapsilleen uskoen, että ne pitävät heidät turvassa ja yhteydessä.


Luvut ovat huolestuttavia:

  • 29 % lapsista on vastaanottanut seksuaalista sisältöä aikuiselta tai tuntemattomalta henkilöltä netissä. Useimmiten sisältö on lähetetty lapsen omaan puhelimeen.

  • Eräässä suomalaistutkimuksessa 36 % lapsista oli pyydetty vähintään kerran kuukaudessa näyttämään tai lähettämään alastonkuvia itsestään, ja 50 prosenttia oli saanut seksuaalista sisältöä sisältäviä viestejä saman ajanjakson aikana.

  • Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan 46 prosentille 10-13-vuotiaista tytöistä ja 29 prosentille pojista oli tarjottu rahaa alastonkuvista, ja 80 prosenttia tytöistä ja 63 prosenttia pojista oli saanut pyytämättömiä alastonkuvia.


Sinun mielipiteelläsi on väliä: osallistu lyhyeen kyselyyn ja kerro meille, mitä mielestäsi pitäisi tehdä lasten suojelemiseksi verkossa.

Vanhempien on tiedettävä lapsensa puhelimessa piilevästä pahuudesta ja vaadittava hallitusta tukemaan ja panemaan täytäntöön lainsäädäntöä, joka suojelee lapsia.

  • Kannustamme jakamaan tätä videota jotta ihmiset voivat ymmärtää ne riskit, joita lapset kohtaavat sääntelemättömän internetin vuoksi.

  • Kerro kyselyssä, mitä mielestäsi pitäisi tehdä lasten suojelemiseksi verkossa.


댓글


bottom of page