top of page
  • katariinaleivo

Uusi kehon rajojen harjoittelua edistävä työpaja järjestetään toukokuussa 2024

Päivitetty: 23. huhtik.

AJANKOHTAISTA, TAPAHTUMA


Suositut Suojellaan Lapsia ry:n digiturvataitoja edistävät Stop, Slow & Go -työpajat™ saavat jatkoa keväällä 2024. Suojellaan Lapsia ry on kehittänyt uuden kehon rajojen harjoittelua edistävän työpajan.


Stop, Slow & Go- etätyöpajat kehon rajojen harjoittelua edistämään järjestetään toukokuussa 2024: 5-6-vuotiaiden etätyöpaja tiistaina 7.5. klo 9-11 ja 7-9-vuotiaiden etätyöpaja keskiviikkona 8.5. klo 9-11. Osallistuminen lapsiryhmän kanssa on maksutonta ja työpajoja tukee DNA!Työpaja koostuu kahdesta 45 min osiosta, joissa molemmissa myös toiminnallinen osuus (tauko osioiden välissä kello 9:45-10:15). Tarkemmat ohjeet ja työpajojen sisältöön liittyvät yksityiskohdat lähetetään osallistujille lähempänä järjestysajankohtaa. Kehon rajoihin liittyvään työpajaan voi osallistua vaikkei olisi osallistunut digiturvataitoja edistävään työpajaan.


Huomaathan, että 5-6-vuotiaiden työpajaan voi ilmoittautua myös vanhempien, esimerkiksi erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Työpajoissa käsitellään samoja aiheita ja toimintaosiot ovat lähes identtiset, mutta nuorempien ryhmässä käytetään esimerkiksi selkokielisiä tarinoita ja lyhyempiä pohdintatuokioita.


”Osallistuimme luokkani kanssa Stop, Slow & Go -työpajaan™. Tokaluokkalaiset kokivat aiheen mielenkiintoiseksi ja niinhän se onkin. Työpaja oli juuri sopivan mittainen ja se herätti paljon keskustelua, jota pääsimme jatkamaan myös työpajan jälkeen.”  - Stop, slow & Go - etätyöpajaan osallistunut alakoulun opettaja


Etätyöpajassa harjoitellaan lapsille olennaisia kehon rajoihin liittyviä taitoja hauskalla ja innostavalla tavalla, askarrellen ja avoimesti keskustellen. Työpajat ovat Suojellaan Lapsia ry:n asiantuntijoiden ohjaamia ja maksuttomia! Osa työpajan viesteistä ja harjoitteista pohjautuu Kip miehistö käsittelee kehon rajoja vihkoseen, mutta työpajassa harjoitellaan myös uusia asioita, joten osallistua voi myös ne lapset, jotka ovat jo työstäneet vihkosen.


Työpajoissa lapset harjoittelevat ja oppivat kehon rajoihin liittyviä tärkeitä viestejä ja käytännön vinkkejä. Jokaisella lapsella on oikeus kehorauhaan! Lasten on tärkeää oppia, että meillä kaikilla on erilaiset, yhtä arvokkaat kehot. Lasten on myös tärkeä tietää, mitä tehdä, jos joku rikkoo oman kehon rajoja.


Hauskat Fun Academy:n Kip-miehistön seikkailutarinat alustavat työpajojen toimintaosioita ja lapsilla on mahdollisuus askarella työpajassa omat julisteet liittyen kehon rajoihin. Työpajan aikana lapsia kannustetaan avoimeen keskusteluun omista ja toisten kehon rajoista ja sen herättämistä ajatuksista ja tunteista. Erilaisia tilanteita ja niissä heränneitä kysymyksiä pohditaan yhdessä myös tuttujen liikennevalojen avulla.


Työpajat jatkuvat myös syksyllä 2024 (niin digiturvataitoja kuin kehon rajojen harjoittelua edistävät). Tilaa ammattikasvattajille suunnattu uutiskirjeemme ja seuraa tiedotustamme!


Lisätietoa:

Katariina Leivo, erityisasiantuntija, Suojellaan Lapsia ry

katariina.leivo(at)suojellaanlapsia.fi

 

DNA tukee Suojellaan Lapsia ry:n Stop, Slow & Go -työpajojaComments


bottom of page