top of page
  • Marianne Mäenpää

BRIDGE-tutkimushanke ohjaa potentiaalisia lapsiin kohdistuvien seksuaalirikoksen tekijöitä hoidon pariin

Päivitetty: 25. huhtik.

Suojellaan Lapsia ry tekee yhteistyötä monikansallisessa BRIDGE-tutkimushankkeessa ja tarjoaa anonyymiä, maksutonta ja luottamuksellista tukea yli 18-vuotiaille henkilöille, jotka ovat huolissaan lapsiin kohdistuvista seksuaalisista haluistaan tai lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa todistavan kuvamateriaalin käytöstä.  BRIDGE-tutkimushankkeen tavoitteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa tarjoamalla rikokseen syyllistymisen riskissä oleville henkilöille anonyymin intervention ja ohjaamalla näitä henkilöitä kasvokkain tapahtuvan hoidon pariin. 


 “Tiedämme, että on olemassa henkilöitä, jotka ovat huolissaan lapsiin kohdistuvista seksuaalisista haluistaan ja/tai laittoman kuvamateriaalin käytöstä. Nämä henkilöt kamppailevat itsensä kanssa ja etsivät keinoja käyttäytymisensä muuttamiseksi. Tiedämme myös, että osa jo lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia tehneistä haluaa pysyvän muutoksen käyttäytymiseensä eikä halua uudelleen syyllistyä rikoksiin", toteaa Suojellaan Lapsia ry:n oikeuspsykologi Marianne Mäenpää.

Kaksivuotinen BRIDGE-tutkimushanke on Euroopan komission sisäisen turvallisuuden rahoittama hanke, joka kokoaa yhteen Euroopan unionin kuusi jäsenvaltiota lapsiin kohdistuvan verkkovälitteisen seksuaaliväkivallan ehkäisyn tehostamiseksi. Tutkimushanke on Tukholman alueen ja Karoliinisen instituutin psykiatrisen tutkimuskeskuksen koordinoima. 


"Suojellaan Lapsia ry:n tavoitteena on ennaltaehkäistä lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa tukemalla interventioon hakeutuvien henkilöiden motivaatiota muutokseen. Me tuemme ja ohjaamme seksuaalirikollisia kasvokkain toteutettavaan hoitoon, jotta yksikään lapsi ei joutuisi seksuaalirikoksen kohteeksi”, kertoo Mäenpää.

 

Lisätietoa BRIDGE-tutkimuksesta löydät täältä. Hoitomahdollisuus on auki 21.7.2024 saakka. 

  

Comments


bottom of page